«Πάσχα στο χωριό»: Το μόνο σίγουρο είναι… ο καιρός -Η πρόβλεψη Τ. Αρνιακού

Παρά το γεγονός ότι τα επιδημιολογικά δεδομένα παραπέμπουν σε σταθεροποίηση του τρίτου κύματος της πανδημίας με τάσεις αργής αποκλιμάκωσης, ο αριθμός των διασωληνωμένων και η ασφυκτική πίεση που ασκείται στα νοσοκομεία προβληματίζουν κυβέρνηση και ειδικούς, με αποτέλεσμα τα τελευταία 24ωρα να εκπέμπεται το μήνυμα πως πιθανώς και να μην επιτευχθεί το… «Πάσχα στο χωριό».

Ενδεικτική ήταν η αποστροφή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από το Σπαθοβούνι Κορινθίας: «Μετά το Πάσχα ελπίζουμε να ανοίξουμε για τα καλά, μέχρι το καλοκαιράκι».

Η δήλωση του πρωθυπουργού αφορούσε την επαναφορά της αγοράς σε κανονικούς ρυθμούς, με βασικούς αποδέκτες τους παράγοντες του λιανεμπορίου, της εστίασης και του τουρισμού, ωστόσο δεν ήταν λίγοι εκείνοι που συσχέτισαν την αναφορά αυτή με την άρση των διαπεριφερειακών μετακινήσεων εν όψει Πάσχα. Άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει παρόμοια αναφορά.

Σε κάθε περίπτωση, μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκαθαρίσει το θέμα.

Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα

Ο Τάσος Αρνιακός πάντως τόνισε ότι τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι την Κυριακή των Βαΐων θα συνεχιστεί αυτή η αστάθεια του καιρού, τονίζοντας ωστόσο ότι όπως όλα δείχνουν, το Πάσχα ο καιρός αναμένεται να είναι γενικά καλός.

Σχετικά